Home » Pareoula News » «Η Δημοκρατία (και) στα Τρίκαλα δοκιμάζεται»
     

«Η Δημοκρατία (και) στα Τρίκαλα δοκιμάζεται»

fasoulas(15/10/2013, 17:47) Παρεμβάσεις σε φορείς της Δικαιοσύνης από το Μέτωπο Λαού Τρικάλων

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

(ΚΑΙ) ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ

 

Στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψή του το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ, μετά από διεξοδική συζήτηση, ομόφωνα κατέληξε σε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

1) ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Η Δημοκρατία στο Δικαστικό Μέγαρο αναστενάζει! Κάθε φορά που ο κρατούμενος των Φυλακών Τρικάλων Βλαστός δικάζεται στα Δικαστήρια της πόλης μας (και δικάζεται συχνότατα!) το Δικαστικό Μέγαρο και η πέριξ περιοχή αστυνομοκρατείται με πάνοπλους, μασκοφόρους και με το χέρι στη σκανδάλη αστυνομικούς για ώρες ολόκληρες! Εξώπορτες του Μεγάρου παραμένουν κλειστές, πολίτες που τυχαίνει να διαβαίνουν τους γύρω δρόμους εκείνες τις ώρες ελέγχονται, είσοδοι – έξοδοι, διάδρομοι, αίθουσες είναι κατειλημμένες από ένοπλους, στο ακροατήριο δεν εισέρχεται κανείς χωρίς έρευνα, τελευταία ελέγχθηκαν ακόμη και δικηγόροι – συνήγοροι υποθέσεων που δικάζονταν στο ίδιο πινάκιο !!! Οι δίκες του Βλαστού, άλλων κρατουμένων των Φυλακών, αλλά και οι άλλες δίκες γίνονται ουσιαστικά χωρίς ακροατήριο, δηλαδή χωρίς πολίτες, κατά βάναυση καταστρατήγηση του Συντάγματος και της Δικονομίας, ιδιαίτερα της αρχής της δημοσιότητας των δικών και της ελεύθερης πρόσβασης κάθε πολίτη που επιθυμεί να παρακολουθήσει οποιαδήποτε δίκη. Παραβιάζονται στην πόλη μας αρχές της Δημοκρατίας ακλόνητες απ’ την εποχή του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης. Ο καταχτημένος «νομικός πολιτισμός» πάει περίπατο! Κι αυτοί που θα έπρεπε να τον υπερασπίζονται πρώτοι, σιωπούν!

Είναι εξόφθαλμο ότι η ασφάλεια λειτουργεί ως πρόσχημα για τη δημιουργία και την εμπέδωση του μνημονιακού κράτους έκτακτης ανάγκης, που προωθείται από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και στην πόλη μας.

Αυθόρμητα τίθεται το ερώτημα : μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα πόσο ελεύθεροι και αντικειμενικοί μπορούν να είναι οι δικαστές όταν δικάζουν;

Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αποφασίζει:

α) Παρέμβαση στον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Τρικάλων.

β) Παρέμβαση στην Εισαγγελέα Τρικάλων.

γ) Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων.

δ) Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων,

ε) Συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων.

στ) Ανάδειξη του σοβαρού ζητήματος μέσα στο Λαό και τα Κινήματα.

2) ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ: Επισκέψεις του Μετώπου Λαού στα αστυνομικά κρατητήρια του Νομού, όπου πρέπει να τηρούνται τα δικαιώματα των κρατουμένων, αλλά και να εξασφαλίζονται οι κανόνες υγιεινής.

3) ΤΡΙΤΟ ΘΕΜΑ: Συνέχιση των επισκέψεων του Μετώπου στα εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς του Νομού.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, την καταστολή, τις παραβιάσεις, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών, τον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό φασισμό, τη λεηλασία της χώρας και του δημόσιου πλούτου, την υποδούλωσή μας στους ξένους και ντόπιους σύγχρονους κατακτητές. Δεν θα υποκύψουμε στον φόβο, τη βία και την τρομοκρατία των μνημονιακών και παρακρατικών δυνάμεων.

Ο Λαός δεν πρέπει να δεχθεί την ατζέντα που του επιβάλλει η μνημονιακή εξουσία, αλλά να επιβάλλει τη δίκη του ατζέντα μάχης και ζωής.
_________________
Μέλος της ΣΟ και ανταποκριτής του Πολιτικού Καφενείου (ΤΡΙΚΑΛΑ)

http://politiko-kafeneio.gr/Forum/viewtopic.php?p=230459#230459

One Comment

  1. Ping from admin:

    Αφού και τα Τρίκαλα στην Ελλάδα βρίσκονται …επόμενο είναι ότι θα «δοκιμάζονται» καί τα Τρίκαλα !!!
    Με σεβασμό και εκτίμηση πάντα .
    ΜΩΥΣΗΣ
    Σχετικά με αυτό το βίντεο θέλω να μάθω ! έγινε κάτι ;;;

Αφήστε μια απάντηση