Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - moysys

Σελίδες: [1]
1
Βρέθηκαν μια μέρα στη κόλαση ένας Έλληνας, ένας Αμερικανός κι ένας Ινδός. Και τους λέει ο διάβολος:
 - Σε όσους έρχονται εδώ δίνω μία ευκαιρία να μεταφερθούν στον παράδεισο…………………

Και βγάζει ένα τεράστιο μαστίγιο λέγοντας:

- Όποιος θα αντέξει 3 χτυπήματα χωρίς να φωνάξει, θα πάει στον παράδεισο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ασπίδα ό,τι θέλετε.
 Πρώτος πηγαίνει ο Αμερικανός.
 - Τί θα έχεις για ασπίδα;, ρωτάει ο διάβολος.
 Ο Αμερικανός σηκώνει μια τεράστια πέτρα και λέει:
 - Θα χρησιμοποιήσω αυτή την πέτρα! Είμαι έτοιμος!
 Σηκώνει ο διάβολος το μαστίγιο, χτυπάει μια και φεύγει η πέτρα. Χτυπάει δεύτερη και ουρλιάζει σαν τρελός ο Αμερικανός, οπότε χάνει την ευκαιρία να πάει στον παράδεισο.
 Στη συνέχεια ήταν σειρά του Ινδού.
 - Τί θα έχεις για ασπίδα;, τον ρωτάει ο διάβολος.
 - Τίποτα, λέει ο Ινδός. Έκανα πενήντα χρόνια γιόγκα και δε νιώθω καθόλου πόνο!
 Στο πρώτο χτύπημα ο Ινδός ατάραχος. Στο δεύτερο έκανε κάποιους μορφασμούς και στο τρίτο χτύπημα λίγο περισσότερους. Αλλά δεν έβγαλε κουβέντα από το στόμα του!
 - Να πάρει, λέει ο διάβολος, πρώτη φορά αντέχει κάποιος 3 χτυπήματα. Λοιπόν, είσαι ελεύθερος να πας στον παράδεισο. Το αξίζεις.
 - Όχι, λέει ο Ινδός. Θέλω να μείνω και να δω. Σε όλα τα ανέκδοτα ο Έλληνας τη βγάζει καθαρή. Θέλω να δω τώρα πώς θα ξεμπερδέψει!
 - Εντάξει, μείνε να βλέπεις, του λέει ο διάβολος.
 Έρχεται λοιπόν η σειρά του Έλληνα και τον ρωτάει:
 - Εσύ τί θα χρησιμοποιήσεις για ασπίδα;
 Και απαντάει ο Έλληνας:
 -Τον Ινδό!!! okk lol lol xxa

2
Εφιάλτης : κατάργηση όλων των κοινωνικών προγραμμάτων .

Σοκ ύψους 11,6 δις


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012, 11:52Κάτω από το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα της τρόικας, το κυβερνητικό επιτελείο επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να καταρτίσει το σχέδιο περικοπών, ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο στόχαστρο μπαίνουν τα προνοιακά επιδόματα, η φαρμακευτική δαπάνη, οι δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων, το εφάπαξ, οι μισθοί στις ΔΕΚΟ και άλλες λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου. Η κυβέρνηση μελετά τα ισοδύναμα μέτρα, έτσι ώστε να μην περικοπούν οι μισθοί στα ειδικά μισθολόγια και να αποτραπεί το ενδεχόμενο των απολύσεων, κάτι για το οποίο πιέζουν οι δανειστές.

Όπως τόνισαν κυβερνητικοί παράγοντες μετά τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη, για το 2012 δεν θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, υπό την αυστηρή αίρεση, όμως, ότι θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Μάρτιο, όπως π.χ. το τέλος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα.

Για να διευκολυνθεί το Υπουργείο Οικονομικών στην επιλογή των κονδυλίων που θα «ψαλιδιστούν», ανέθεσε στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) τη σύνταξη μελέτης, η οποία παραδόθηκε και θα είναι ο οδηγός για τις περικοπές. Το ΚΕΠΕ προτείνει και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι οριζόντιες, αλλά μόνο στα υψηλά κλιμάκια, άνω των 3.000 ευρώ, όπως επίσης και αναδιάρθρωση των κοινωνικών δαπανών, των κάθε μορφής επιδομάτων, αλλά και των λειτουργικών δαπανών του κράτους. Οι προτάσεις του ΚΕΠΕ δεν είναι δεσμευτικές για το Yπουργείο Οικονομικών, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση.

Τριετία… εφιάλτης

Το νέο τριετές Μεσοπρόθεσμο αφορά την περίοδο 2013-2016 και εξετάζονται μέτρα όπως η περικοπή κρατικών δαπανών από αντιπαραγωγικούς τομείς, επανεξέταση των κοινωνικών προγραμμάτων, κατάργηση όλων των κοινωνικών προγραμμάτων και στη θέση τους να καθιερωθεί ένα και μοναδικό, που θα το λαμβάνουν όμως μόνον οι οικονομικά ασθενέστεροι.


Σήμερα θα υπάρξει τεχνική σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων, τη Δευτέρα νέα διυπουργική υπό τον κ. Στουρνάρα και την Τετάρτη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Σε αυτήν θα οριστικοποιηθούν τα 11,6 δισ. ευρώ των περικοπών για μετά το 2013.

Από την Κυριακή οι προτάσεις της κυβέρνησης για τα ισοδύναμα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, βρίσκονται στα χέρια της τρόικας, η οποία αναμένεται στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν κωδικό-κωδικό και δαπάνη προς δαπάνη οι πιστώσεις του συμπληρωματικού Προϋπολογισμού του 2012.

Ως αντίβαρο, για να μη μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια, η κυβέρνηση έχει ήδη αποστείλει πρόταση στην τρόικα για πρόσθετη μείωση 10% – 20% στις λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων. Ειδικά για τους στρατιωτικούς, η πρόταση προς την τρόικα θα είναι να βρεθούν τα 40 εκατ. που απαιτούνται για φέτος και τα 120 εκατ. για του χρόνου από μεταθέσεις πληρωμών και επανεξέταση εξοπλιστικών συμβάσεων.

Στο τραπέζι έχει πέσει ακόμη και πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, ώστε να περιορισθούν οι ανάγκες προσλήψεων επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς θητείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων ζητούν αύξηση της θητείας.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

 http://www.zougla.gr/politiki/article/sok-ipsous-116-dis

========================

Bolivia's disabled clash with police in La Paz

Έτσι θα καταντήσετε όλοι μην …γελιόσαστε , χανόμαστε !!!!!!!!

4
Βγάζει ..μάτια ..αυτός ο Βενιζέλος !!!
 Ότι πρέπει να τον …..ψηφήσετε για πρωθυπουργό .

 
http://youtu.be/lJks1OD8VSk

Ότι πρέπει να τον …..ψηφήσετε για πρωθυπουργό .
 Θα στα βγάλω τα ματάκια και θα σου τα κάνω χάντρες να μην βλέπουν άλλους άντρες !! xxa

http://youtu.be/ouwl40w2_t8


 50% Τσήπρα και 35% καμένος!!!!  helpp helpp helpp gat xxa xxa hel hel

5
Κάντε έρωτα .. αντιμνημονιακά!! Μπας και σωθούμε !!!


Στις 6 Μαϊου περνά το τραμ το τελευταίο...

http://www.youtube.com/watch?v=EOPW0Zo12NE#

6
Σχέσεις και Σέξ / Sex talks: κουβέντες για μεγάλα παιδιά
« στις: Απρίλιος 09, 2012, 10:03:15 μμ »
Στάσεις και προκαταρκτικά στο σεξ


«Ένα από τα πράγματα που συμβουλεύω τους ανθρώπους είναι να πειραματίζονται και να το διασκεδάζουν. Πολλοί λένε: “Είναι σα να κάνω σεξ για πρώτη φορά – πειραματιζόμαστε απ’την αρχή με το σώμα μας.” Και με βεβαιότητα μπορεί όντως να είναι έτσι. Πάντα όμως παροτρύνω τα ζευγάρια να κάνουν όσα τους άρεσαν να κάνουν και πριν την απόκτηση της αναπηρίας τους.

Το πιο υπέροχο πράγμα με αυτό που ονομάζουμε “προκαταρκτικά”, είναι ότι δίνουν χώρο και χρόνο στις αισθήσεις, επιτρέπουν το άγγιγμα, τους ψιθύρους, το παιχνίδισμα, την παρατετατμένη επαφή. Προετοιμάζουν, δηλαδή, το έδαφος!

Οι Στάσεις

Αν διαβάσετε τα βιβλία που κυκλοφορούν, θα παρατηρήσετε πως περιγράφουν ότι ο παρτενέρ με αναπηρία είναι πιθανότερο να βρίσκεται από κάτω, γιατί έτσι δεν εξαντλείται σωματικά και διατηρεί την ενέργειά του, γιατί απαιτείται μεγάλη προσπάθεια να κρατήσεις ψηλά το βάρος του σώματός σου όταν έχεις παράλυση, αλλά και γιατί όταν είσαι από κάτω έχεις ελευθερία κινήσεων στα χέρια σου. Και όντως όλα αυτά είναι αλήθεια – θέλεις πράγματι να διατηρήσεις την ενέργειά σου, θέλεις να καταφέρεις να δεις το “τέλος του έργου”, και όντως θέλεις να έχεις ελεύθερη την όποια δυνατότητα κίνησης στο πάνω μέρος του κορμού σου και των χεριών σου για να διευκολύνεις τη διέγερση του συντρόφου σου, αλλά και τη δική σου.


Αλλά υπάρχουν κάποιοι που μου λένε “Δεν θέλω να είμαι από κάτω…θέλω να προσπαθήσω να είμαι εγώ πάνω στο σώμα του συντόφου μου όταν κάνουμε σεξ!” Τους προτείνω λοιπόν να πάνε πχ. σε φυσικοθεραπευτές που θα τους βοηθήσουν να μάθουν να στέκονται στα γόνατά τους και να ισορροπούν – αυτό δεν είναι βέβαια εφικτό για όλους, ιδιαίτερα για όσους έχουν κάκωση νωτιαίου μυελού σε υψηλό επίπεδο.
 Άλλος τρόπος για να το πετύχει κανείς είναι να χρησιμοποιήσει μαξιλάρια στην πλάτη του ή άλλες “σφήνες” που θα υποστηρίξουν το σώμα του σε καθιστή θέση πάνω στο κρεβάτι, ώστε να καθίσει ο/η σύντροφος πάνω στην ποδιά του/της. Μ’ αυτό τον τρόπο το ζευγάρι είναι τουλάχιστον πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς να είναι ο ένας πάνω και ο άλλος κάτω.

Άλλες στάσεις που μπορούν να δοκιμαστούν:

Οι στάσεις έχουν πολύ να κάνουν και με το ποιος από τους δύο παρτενέρ έχει αναπηρία, δηλ. ο άνδρας ή η γυναίκα (όταν μιλάμε για ετεροφυλόφιλο ζευγάρι), καθώς και με το αν υπάρχει δυνατότητα πλήρους στύσης ή όχι. Ίσως, για παράδειγμα, χρειάζεται να τοποθετηθούν μαξιλάρια κάτω από τους γοφούς, για να έρθει η λεκάνη σε καλύτερη κλίση ή για να διευκολυνθεί η διείσδυση όταν δεν υπάρχει πλήρης στύση.

Για γυναίκες με κάκωση νωτιαίου μυελού, τα μαξιλάρια κάτω από τους γοφούς είναι όντως μια πολύ καλή ιδέα, καθώς παρέχουν καλύτερη τοποθέτηση της λεκάνης και σταθεροποιούν το σώμα σε κατάλληλη θέση. Είναι ωστόσο σημαντικό να ξέρετε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μαξιλάρια ή να αλλάζετε κλίση στη λεκάνη σας σε περίπτωση που έχετε νάρθηκα στη σπονδυλική σας στήλη ή σας έχουν τοποθετήσει προσωρινά στηρίγματα σπονδύλων – θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι να σας τα αφαιρέσει ο χειρουργός σας.

Άλλα πράγματα που πρέπει να συνυπολογίζονται όταν αναζητείτε εναλλακτικές στάσεις με τον σύντροφό σας είναι: η σπαστικότητα, το ποια σημεία του σώματος έχουν αισθητικότητα, οι στάσεις που δεν εμποδίζουν την αναπνοή, καθώς και οι κινητικοί περιορισμοί στην τοποθέτηση του σώματος.
 Αν κάποιος από τους δύο δεν έχει καλή ισορροπία, και έχει πάρα πολύ έντονους σπασμούς, τότε η καλύτερη θέση όπου επιτυγχάνεται καλή ισορροπία και λιγότεροι σπασμοί, είναι κατά πάσα πιθανότητα στο αναπηρικό κάθισμα.
 Για τους άντρες με αναπηρία: αφαιρέστε τα πλαϊνά στηρίγματα του αμαξιδίου, κρατήστε τα πόδια σας σε διάσταση και απολαύστε το σεξ πάνω στο αμαξίδιό σας.
 Για τις γυναίκες με αναπηρία: γλιστρήστε προς τα εμπρός τους γοφούς σας πάνω στο αμαξίδιο, και με τη βοήθεια του συντρόφου σας τυλίξτε το ένα πόδι σας γύρω από τη μέση του και το άλλο πάνω από τον ώμο του – σε αυτή τη στάση είναι πολύ ικανοποιητική η διείσδυση. Έτσι, αν είναι η γυναίκα στο αμαξίδιο, αυτή η θέση θα της προσφέρει καλή ισορροπία και θα διευκολύνει την αντιμετώπιση της σπαστικότητας.

Ειδικά για τις γυναίκες με αναπηρία, θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψιν η περίπτωση πολύ έντονων σπασμών στους προσαγωγούς μυς, δηλαδή τους μυς που κλείνουν με δύναμη τους μηρούς και εμποδίζουν τα πόδια να έρθουν σε διάσταση, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η διείσδυση. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επιδιώκεται η θέση που προκαλεί τη μικρότερη σπαστικότητα.

Κάτι άλλο που είναι καλό να έχουν τα ζευγάρια στο νου τους είναι οι στάσεις στις οποίες επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διέγερση. Αν κάποιος από τους δύο δεν έχει καλή αισθητικότητα στο σώμα του κάτω από τον κορμό, τότε είναι σημαντικό να βρεθεί η θέση στην οποία να υπάρχει άνετη πρόσβαση στο πρόσωπο, τον λαιμό, το στήθος και τους ώμους τους, δηλαδή στις ερωτικές ζώνες που υπάρχει καλή αισθητικότητα, ώστε να απολαύσει τη μεγαλύτερη δυνατή διέγερση!

Τέλος, ένα άλλο “δημοφιλές” μέρος όπου μπορεί κανείς να κάνει σεξ, είναι το μπάνιο, μιας και όταν δεν υπάρχει ικανοποιητική αισθητικότητα, η υφή του νερού και η θερμοκρασία του καθώς κυλάει στο σώμα, μπορεί να είναι εξαιρετικά ερωτογόνοι παράγοντες! Βρείτε, λοιπόν, τις κατάλληλες καρέκλες μπάνιου…και απολαύστε το!»

Της Diane Rowles, νοσηλεύτρια
 Ινστιτούτο Αποκατάστασης του Chicago

7
Νέα / Ειδήσεις / Ο Σόιμπλε παίζει SUDOKU
« στις: Μάρτιος 05, 2012, 12:46:22 μμ »
Κολλημένος με το... Sudoku ο Σόιμπλε στη Βουλή

 Την ώρα που διεξαγόταν η κρίσιμη συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, κάποιος φαίνεται ότι είχε καλύτερα πράγματα να κάνει! Ο λόγος για τον... υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μάλλον βρήκε ιδιαίτερα ανιαρή τη συζήτηση και αποφάσισε να σκοτώσει την ώρα του παίζοντας με αριθμούς στο iPad του.


 Mη φανταστείτε όμως ότι ο κύριος Σόιμπλε έκανε σύνθετους υπολογισμούς για το ελληνικό χρέος και την κρίση στην Ευρωζώνη, απλώς σκέφτηκε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να σπάσει το ρεκόρ του στο Sudoku!

http://www.dailymotion.com/embed/video/xp3tu2


 Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το πακέτο ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, στη διάρκεια της οποίας η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προσπαθούσε να πείσει τους βουλευτές της να το υπερψηφίσουν, ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον υπουργό Οικονομικών να παίζει στα κρυφά στην οθόνη αφής του μισοανοιγμένου iPad του το δημοφιλές ιαπωνικό παζλ αριθμών.

============================================

Παίζει και με την Ελλάδα μας  βεβαίως βεβαίως !!
Κάτι  άλλο δεν έχει??   να... παίξει ?? cucu xxa8
Aπογραφή δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων από τα Κ.Ε.Π. (απαιτούμενα δικαιολογητικά)

Σύμφωνα με το Αρ. 18 του Ν. 4025/2011 (ΦΕΚ Α 228, 02-11-2011') θα τηρηθεί στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ενιαίο Εθνικό Μητρώο δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, για την υλοποίηση του οποίου θα πραγματοποιηθεί απογραφή των δικαιούχων μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Αγαπητέ συμπολίτη, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) πραγματοποιεί το έργο της καταγραφής των δικαιούχων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων συστήνοντας το Ενιαίο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Παροχών.
Ποιους αφορά η απογραφή;

Αφορά τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ, είτε λαμβάνουν ένα ή περισσότερα επιδόματα από τη λίστα που ακολουθεί:
Α/Α Κατηγορίες Επιδομάτων
Βαριάς Αναπηρίας
Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης (Β.Ν.Κ.)
Εγκεφαλικής Παράλυσης (Σπαστικών)
Κώφωσης (Κωφαλαλίας)
Κίνησης
Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων Ανασφάλιστων
Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων ασφαλισμένων Δημοσίου
Συγγενούς αιμολυτικής αναιμίας / συγγενούς αιμορραγικής διάθεσης – Σ.Ε.Α.Α.
Τυφλότητας
Νόσου του Χάνσεν
Απροστάτευτων Ανηλίκων
Ομογενών
Στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ
Διατροφικό (νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων)
Η απογραφή κάθε δικαιούχου επιδόματος αποτελεί ατομική του υποχρέωση!

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δε θα λαμβάνει το επίδομα το οποίο ελάμβανε έως σήμερα. Μετά το τέλος της απογραφής του ο δικαιούχος θα λάβει κωδικό αριθμό απογραφής.

Η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και η ψευδής δήλωση στοιχείων αποτελεί ποινικό αδίκημα.
 Ο δικαιούχος δηλώνει υπεύθυνα ότι τα στοιχεία που αναφέρει στην απογραφή είναι αληθή και ορθά και αναλαμβάνει την ευθύνη για ζημία που τυχόν προκληθεί σε οποιονδήποτε, από ανακριβή ή αναληθή δήλωση των στοιχείων.
Πού θα γίνει η απογραφή;

Η απογραφή θα γίνει στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.). Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται σε οποιοδήποτε Κ.Ε.Π., ασχέτως με το Δήμο / Περιφέρεια από τους οποίους λαμβάνουν το επίδομα.
Πότε θα γίνει η απογραφή;

Η απογραφή θα ξεκινήσει την 1 Φεβρουαρίου 2012 και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 16 Μαρτίου 2012, ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου του δικαιούχου.

Η απογραφή των δικαιούχων των οποίων το επώνυμο ξεκινά:
από Α έως Ι, θα γίνει από 01-02-2012 μέχρι 15-02-2012
από Κ έως Ο, θα γίνει από 15-02-2012 μέχρι 29-02-2012
από Π έως Ω, θα γίνει από 01-03-2012 μέχρι 16-03-2012
Τι έγγραφα χρειάζεται να έχει μαζί του ο δικαιούχος κατά την ημέρα της απογραφής;

Ο δικαιούχος κατά την προσέλευσή του στα Κ.Ε.Π. για την απογραφή, θα πρέπει να έχει μαζί του υποχρεωτικά και να επιδείξει τα κάτωθι:

1. Έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητας του δικαιούχου, εναλλακτικά:
 α) Για τους Έλληνες πολίτες είναι υποχρεωτική η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις η ταυτότητα της υπηρεσίας τους.
 β) Για τους Ομογενείς Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς.
 γ) Για τους πολίτες κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβατήριο εν ισχύ.
 δ) Για τους πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο απαιτείται άδεια διαμονής.
 ε) Για τους Αλλοδαπούς πρόσφυγες στους οποίους έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άσυλο, "Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού Πολιτικού Φυγάδα" και "Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού".
 στ) Για τους αλλοδαπούς στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα "Ειδικό Δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως Πρόσφυγας".
 ζ) Για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα Άδεια Διαμονής Ενιαίου Τύπου ή Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού.

2. Παραστατικά έγγραφα εκδόσεως Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) (π.χ. το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος οικ. Έτους 2010 ή 2011, ή βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), βεβαίωση εργοδότη, αντίγραφο τελευταίας μισθοδοσίας, παραστατικό φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κτλ.) στο οποίο να αναγράφεται το Α.Φ.Μ. του δικαιούχου του επιδόματος. Αν δεν διαθέτει Α.Φ.Μ. θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ. που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. πριν προσέλθει στο Κ.Ε.Π.

3. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα του χορηγηθεί από το Κ.Ε.Π. ή από τα γραφεία ΑΜΚΑ των Ασφαλιστικών Φορέων για να του χορηγηθεί.

4. Επίδειξη της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου λογαριασμού πληρωμών ή αντίστοιχης κάρτας του λογαριασμού ή απλού φωτοαντιγράφου αυτών, που θα τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα ή γραφείο ταχυδρομικών επιταγών (ΕΛ.ΤΑ.) είτε έγγραφη βεβαίωση του πιστωτικού ιδρύματος ή των ΕΛ.ΤΑ όπου να αναφέρεται ο αριθμός IBAN. Η επιλογή του ιδρύματος ή των ΕΛ.ΤΑ. γίνεται από τον δικαιούχο.

Ο λογαριασμός στον οποίο θα κατατίθεται το ποσό του επιδόματος μπορεί να είναι:
Καταθετικός πιστωτικού ιδρύματος ή ΕΛ.ΤΑ.
Ατομικός ή κοινός με άλλα πρόσωπα με την προϋπόθεση το πρώτο όνομα του λογαριασμού να είναι του δικαιούχου του επιδόματος.

5. Αναγνωριστική απόφαση του δήμου / περιφέρειας / νομαρχίας, σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος [αρχική (εφόσον είναι νέος δικαιούχος) / συνέχισης / επανεπιδότησης]. Σε περίπτωση που δεν την έχει στην κατοχή του, να απευθυνθεί στους δήμους / περιφέρειες από όπου χορηγείται το επίδομα, προκειμένου να λάβει επικυρωμένο αντίγραφο της ή ανάλογη βεβαίωση.

6. Απόκομμα ταχυδρομικής επιταγής πληρωμής του επιδόματος μέσω ΕΛ.ΤΑ. η οποία εκδόθηκε μέσα στο 2011.

7. Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει στα ΚΕΠ κατά το διάστημα της απογραφής , τότε η καταγραφή του θα γίνει από τρίτο πρόσωπο που τον εκπροσωπεί. Ο εκπρόσωπος του δικαιούχου θα πρέπει οπωσδήποτε να επιδείξει από τα ανωτέρω δικαιολογητικά τα υπό στοιχεία α και γ που αφορούν τον ίδιο για την καταγραφή των στοιχείων του ως εκπροσώπου. Επιπλέον θα επιδείξει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο το οποίο να έχει χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα των προηγούμενων 6 μηνών ή εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής η οποία να έχει χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα των προηγούμενων 30 ημερών ή απόφαση Δικαστηρίου για διορισμό του ως νομίμου εκπροσώπου του δικαιούχου (επίτροπος ή δικαστικός συμπαραστάτης).

Προκειμένου για ανήλικο η καταγραφή θα γίνει από έναν από τους γονείς του με επίδειξη της ληξιαρχικής πράξης γεννήσεώς του.
Γενικά

Μετά το τέλος της απογραφής, η παροχή θα αρχίσει να καταβάλλεται με πίστωση του λογαριασμού του πιστωτικού ιδρύματος ή των ΕΛ.ΤΑ. που θα έχει υποδείξει ο δικαιούχος.

Επισημαίνεται ότι, ο δικαιούχος δεν πρέπει να κλείσει τον παλαιό λογαριασμό εάν δεν βεβαιωθεί ότι η παροχή κατατίθεται στο νέο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΜΕΑ
 ΤΜΗΜΑ Α’
 Αθήνα, 5/1/2012

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α.Μ.Ε.Α.
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

Ολόκληρη η εγκύκλιος υπάρχει στη σελ.: http://ow.ly/8pYNd

9
Ταξιδεύουν ο Παπανδρέου, o Βενιζέλος και ο Μόσιαλος με το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες.
Κάπου πάνω από την Αττική, κοιτά ο Μόσιαλος στο δάπεδο του αεροπλάνου και βλέπει ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ. Το μαζεύει και με ύφος γυρίζει στον Βενιζέλο και του λέει: «Να μπορούσα να άνοιγα τώρα το παράθυρο, να το πετούσα κάτω και να έκανα έναν Έλληνα που θα το έβρισκε ευτυχισμένο».

Απαντάει ο Βενιζέλος:
«Γι’ αυτό,Ηλία μου είσαι εσύ στο Επικρατείας και εγώ στο Οικονομίας. Αυτό που θα έκανα εγώ, θα ήταν να χαλάσω τα 200 ευρώ σε 2 κατοστάρικα, θα τα πετούσα από το παράθυρο και έτσι θα έκανα 2 Έλληνες ευτυχισμένους». Ακούει ο Παπανδρέου τη συζήτηση και λέει: «Τρίχες… γι’ αυτό κανείς από τους 2 σας δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Αυτό που θα έκανα εγώ είναι να το χαλάσω σε 4 50άρικα και έτσι θα έκανα 4 Έλληνες ευτυχισμένους!!!»

Ακούνε και οι πιλότοι την όλη κουβέντα και λέει ο ένας στον άλλο: Να το καρφώσω τώρα στην Πάρνηθα και να κάνω 10 εκατομμύρια Έλληνες ευτυχισμένους;;;

http://www.youtube.com/watch?v=wTxNMegc8MM#

Σελίδες: [1]