Αποστολέας Θέμα: Sex talks: κουβέντες για μεγάλα παιδιά  (Αναγνώστηκε 1044 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος moysys

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Μηνύματα: 16
  • Χαιρετίζω: +1/-0
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Sex talks: κουβέντες για μεγάλα παιδιά
« στις: Απρίλιος 09, 2012, 10:03:15 μμ »
Στάσεις και προκαταρκτικά στο σεξ


«Ένα από τα πράγματα που συμβουλεύω τους ανθρώπους είναι να πειραματίζονται και να το διασκεδάζουν. Πολλοί λένε: “Είναι σα να κάνω σεξ για πρώτη φορά – πειραματιζόμαστε απ’την αρχή με το σώμα μας.” Και με βεβαιότητα μπορεί όντως να είναι έτσι. Πάντα όμως παροτρύνω τα ζευγάρια να κάνουν όσα τους άρεσαν να κάνουν και πριν την απόκτηση της αναπηρίας τους.

Το πιο υπέροχο πράγμα με αυτό που ονομάζουμε “προκαταρκτικά”, είναι ότι δίνουν χώρο και χρόνο στις αισθήσεις, επιτρέπουν το άγγιγμα, τους ψιθύρους, το παιχνίδισμα, την παρατετατμένη επαφή. Προετοιμάζουν, δηλαδή, το έδαφος!

Οι Στάσεις

Αν διαβάσετε τα βιβλία που κυκλοφορούν, θα παρατηρήσετε πως περιγράφουν ότι ο παρτενέρ με αναπηρία είναι πιθανότερο να βρίσκεται από κάτω, γιατί έτσι δεν εξαντλείται σωματικά και διατηρεί την ενέργειά του, γιατί απαιτείται μεγάλη προσπάθεια να κρατήσεις ψηλά το βάρος του σώματός σου όταν έχεις παράλυση, αλλά και γιατί όταν είσαι από κάτω έχεις ελευθερία κινήσεων στα χέρια σου. Και όντως όλα αυτά είναι αλήθεια – θέλεις πράγματι να διατηρήσεις την ενέργειά σου, θέλεις να καταφέρεις να δεις το “τέλος του έργου”, και όντως θέλεις να έχεις ελεύθερη την όποια δυνατότητα κίνησης στο πάνω μέρος του κορμού σου και των χεριών σου για να διευκολύνεις τη διέγερση του συντρόφου σου, αλλά και τη δική σου.


Αλλά υπάρχουν κάποιοι που μου λένε “Δεν θέλω να είμαι από κάτω…θέλω να προσπαθήσω να είμαι εγώ πάνω στο σώμα του συντόφου μου όταν κάνουμε σεξ!” Τους προτείνω λοιπόν να πάνε πχ. σε φυσικοθεραπευτές που θα τους βοηθήσουν να μάθουν να στέκονται στα γόνατά τους και να ισορροπούν – αυτό δεν είναι βέβαια εφικτό για όλους, ιδιαίτερα για όσους έχουν κάκωση νωτιαίου μυελού σε υψηλό επίπεδο.
 Άλλος τρόπος για να το πετύχει κανείς είναι να χρησιμοποιήσει μαξιλάρια στην πλάτη του ή άλλες “σφήνες” που θα υποστηρίξουν το σώμα του σε καθιστή θέση πάνω στο κρεβάτι, ώστε να καθίσει ο/η σύντροφος πάνω στην ποδιά του/της. Μ’ αυτό τον τρόπο το ζευγάρι είναι τουλάχιστον πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς να είναι ο ένας πάνω και ο άλλος κάτω.

Άλλες στάσεις που μπορούν να δοκιμαστούν:

Οι στάσεις έχουν πολύ να κάνουν και με το ποιος από τους δύο παρτενέρ έχει αναπηρία, δηλ. ο άνδρας ή η γυναίκα (όταν μιλάμε για ετεροφυλόφιλο ζευγάρι), καθώς και με το αν υπάρχει δυνατότητα πλήρους στύσης ή όχι. Ίσως, για παράδειγμα, χρειάζεται να τοποθετηθούν μαξιλάρια κάτω από τους γοφούς, για να έρθει η λεκάνη σε καλύτερη κλίση ή για να διευκολυνθεί η διείσδυση όταν δεν υπάρχει πλήρης στύση.

Για γυναίκες με κάκωση νωτιαίου μυελού, τα μαξιλάρια κάτω από τους γοφούς είναι όντως μια πολύ καλή ιδέα, καθώς παρέχουν καλύτερη τοποθέτηση της λεκάνης και σταθεροποιούν το σώμα σε κατάλληλη θέση. Είναι ωστόσο σημαντικό να ξέρετε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μαξιλάρια ή να αλλάζετε κλίση στη λεκάνη σας σε περίπτωση που έχετε νάρθηκα στη σπονδυλική σας στήλη ή σας έχουν τοποθετήσει προσωρινά στηρίγματα σπονδύλων – θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι να σας τα αφαιρέσει ο χειρουργός σας.

Άλλα πράγματα που πρέπει να συνυπολογίζονται όταν αναζητείτε εναλλακτικές στάσεις με τον σύντροφό σας είναι: η σπαστικότητα, το ποια σημεία του σώματος έχουν αισθητικότητα, οι στάσεις που δεν εμποδίζουν την αναπνοή, καθώς και οι κινητικοί περιορισμοί στην τοποθέτηση του σώματος.
 Αν κάποιος από τους δύο δεν έχει καλή ισορροπία, και έχει πάρα πολύ έντονους σπασμούς, τότε η καλύτερη θέση όπου επιτυγχάνεται καλή ισορροπία και λιγότεροι σπασμοί, είναι κατά πάσα πιθανότητα στο αναπηρικό κάθισμα.
 Για τους άντρες με αναπηρία: αφαιρέστε τα πλαϊνά στηρίγματα του αμαξιδίου, κρατήστε τα πόδια σας σε διάσταση και απολαύστε το σεξ πάνω στο αμαξίδιό σας.
 Για τις γυναίκες με αναπηρία: γλιστρήστε προς τα εμπρός τους γοφούς σας πάνω στο αμαξίδιο, και με τη βοήθεια του συντρόφου σας τυλίξτε το ένα πόδι σας γύρω από τη μέση του και το άλλο πάνω από τον ώμο του – σε αυτή τη στάση είναι πολύ ικανοποιητική η διείσδυση. Έτσι, αν είναι η γυναίκα στο αμαξίδιο, αυτή η θέση θα της προσφέρει καλή ισορροπία και θα διευκολύνει την αντιμετώπιση της σπαστικότητας.

Ειδικά για τις γυναίκες με αναπηρία, θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψιν η περίπτωση πολύ έντονων σπασμών στους προσαγωγούς μυς, δηλαδή τους μυς που κλείνουν με δύναμη τους μηρούς και εμποδίζουν τα πόδια να έρθουν σε διάσταση, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η διείσδυση. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επιδιώκεται η θέση που προκαλεί τη μικρότερη σπαστικότητα.

Κάτι άλλο που είναι καλό να έχουν τα ζευγάρια στο νου τους είναι οι στάσεις στις οποίες επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διέγερση. Αν κάποιος από τους δύο δεν έχει καλή αισθητικότητα στο σώμα του κάτω από τον κορμό, τότε είναι σημαντικό να βρεθεί η θέση στην οποία να υπάρχει άνετη πρόσβαση στο πρόσωπο, τον λαιμό, το στήθος και τους ώμους τους, δηλαδή στις ερωτικές ζώνες που υπάρχει καλή αισθητικότητα, ώστε να απολαύσει τη μεγαλύτερη δυνατή διέγερση!

Τέλος, ένα άλλο “δημοφιλές” μέρος όπου μπορεί κανείς να κάνει σεξ, είναι το μπάνιο, μιας και όταν δεν υπάρχει ικανοποιητική αισθητικότητα, η υφή του νερού και η θερμοκρασία του καθώς κυλάει στο σώμα, μπορεί να είναι εξαιρετικά ερωτογόνοι παράγοντες! Βρείτε, λοιπόν, τις κατάλληλες καρέκλες μπάνιου…και απολαύστε το!»

Της Diane Rowles, νοσηλεύτρια
 Ινστιτούτο Αποκατάστασης του Chicago