Αποστολέας Θέμα: Εφιάλτης : κατάργηση όλων των κοινωνικών προγραμμάτων .  (Αναγνώστηκε 1316 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος moysys

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Μηνύματα: 16
 • Χαιρετίζω: +1/-0
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Εφιάλτης : κατάργηση όλων των κοινωνικών προγραμμάτων .

Σοκ ύψους 11,6 δις


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012, 11:52Κάτω από το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα της τρόικας, το κυβερνητικό επιτελείο επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να καταρτίσει το σχέδιο περικοπών, ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο στόχαστρο μπαίνουν τα προνοιακά επιδόματα, η φαρμακευτική δαπάνη, οι δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων, το εφάπαξ, οι μισθοί στις ΔΕΚΟ και άλλες λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου. Η κυβέρνηση μελετά τα ισοδύναμα μέτρα, έτσι ώστε να μην περικοπούν οι μισθοί στα ειδικά μισθολόγια και να αποτραπεί το ενδεχόμενο των απολύσεων, κάτι για το οποίο πιέζουν οι δανειστές.

Όπως τόνισαν κυβερνητικοί παράγοντες μετά τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη, για το 2012 δεν θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, υπό την αυστηρή αίρεση, όμως, ότι θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Μάρτιο, όπως π.χ. το τέλος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα.

Για να διευκολυνθεί το Υπουργείο Οικονομικών στην επιλογή των κονδυλίων που θα «ψαλιδιστούν», ανέθεσε στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) τη σύνταξη μελέτης, η οποία παραδόθηκε και θα είναι ο οδηγός για τις περικοπές. Το ΚΕΠΕ προτείνει και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι οριζόντιες, αλλά μόνο στα υψηλά κλιμάκια, άνω των 3.000 ευρώ, όπως επίσης και αναδιάρθρωση των κοινωνικών δαπανών, των κάθε μορφής επιδομάτων, αλλά και των λειτουργικών δαπανών του κράτους. Οι προτάσεις του ΚΕΠΕ δεν είναι δεσμευτικές για το Yπουργείο Οικονομικών, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση.

Τριετία… εφιάλτης

Το νέο τριετές Μεσοπρόθεσμο αφορά την περίοδο 2013-2016 και εξετάζονται μέτρα όπως η περικοπή κρατικών δαπανών από αντιπαραγωγικούς τομείς, επανεξέταση των κοινωνικών προγραμμάτων, κατάργηση όλων των κοινωνικών προγραμμάτων και στη θέση τους να καθιερωθεί ένα και μοναδικό, που θα το λαμβάνουν όμως μόνον οι οικονομικά ασθενέστεροι.


Σήμερα θα υπάρξει τεχνική σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων, τη Δευτέρα νέα διυπουργική υπό τον κ. Στουρνάρα και την Τετάρτη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Σε αυτήν θα οριστικοποιηθούν τα 11,6 δισ. ευρώ των περικοπών για μετά το 2013.

Από την Κυριακή οι προτάσεις της κυβέρνησης για τα ισοδύναμα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, βρίσκονται στα χέρια της τρόικας, η οποία αναμένεται στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν κωδικό-κωδικό και δαπάνη προς δαπάνη οι πιστώσεις του συμπληρωματικού Προϋπολογισμού του 2012.

Ως αντίβαρο, για να μη μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια, η κυβέρνηση έχει ήδη αποστείλει πρόταση στην τρόικα για πρόσθετη μείωση 10% – 20% στις λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων. Ειδικά για τους στρατιωτικούς, η πρόταση προς την τρόικα θα είναι να βρεθούν τα 40 εκατ. που απαιτούνται για φέτος και τα 120 εκατ. για του χρόνου από μεταθέσεις πληρωμών και επανεξέταση εξοπλιστικών συμβάσεων.

Στο τραπέζι έχει πέσει ακόμη και πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, ώστε να περιορισθούν οι ανάγκες προσλήψεων επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς θητείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων ζητούν αύξηση της θητείας.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

 http://www.zougla.gr/politiki/article/sok-ipsous-116-dis

========================

Bolivia's disabled clash with police in La Paz

Έτσι θα καταντήσετε όλοι μην …γελιόσαστε , χανόμαστε !!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος moysys

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Μηνύματα: 16
 • Χαιρετίζω: +1/-0
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Εφιάλτης : κατάργηση όλων των κοινωνικών προγραμμάτων .
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 24, 2012, 02:44:50 μμ »
Μαχαίρι σε 88 επιδόματα πρόνοιας

Σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ έχει προτείνει τα επιδόματα να δίνονται μόνο στο 20% του πληθυσμού, που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Oι μειώσεις που εξετάζονται μπορεί να φτάνουν ή και να ξεπερνούν το 50% για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ. Αυστηρά κριτήρια θεσπίζονται για τη χορήγηση των λεγόμενων «προνοιακών επιδομάτων», για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί εισφορές. Για τη χορήγηση των συγκεκριμένων επιδομάτων θα μπουν τόσο εισοδηματικά όσο και περιουσιακά κριτήρια, ενώ θα «διασωθούν» μόνο τα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού (που είναι κοντά στο όριο της φτώχειας).
 

Ουσιαστικά όσοι δικαιούχοι υπερβαίνουν τα αυστηρά κριτήρια -που θα τεθούν- θα δουν τα προνοιακά επιδόματα να μειώνονται ή να κόβονται τελείως. Με βάση το κυβερνητικό σχέδιο, οι δημόσιες μεταβιβάσεις είτε μέσω κοινωνικών επιδομάτων (στους τομείς της προστασίας της οικογένειας, της αναπηρίας κ.ά.) είτε μέσω ενισχύσεων των συντάξεων θα διατηρηθούν μόνο για τα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού.
 
Δύσκολες εποχές έρχονται και όπως φαίνεται η «κυβέρνηση» προσπαθεί να βρει μια βάσιμη δικαιολογία για να κάνει περικοπές ακόμη και στα επιδόματα που δεν αφορούν το εισόδημα ούτε υπήρξαν ποτέ εισόδημα (όπως για παράδειγμα το εξωιδρυματικό επίδομα που προορίζεται για ανθρώπους με παραπληγίες και με τετραπληγίες).
 Χρειάζεται να είμαστε καχύποπτοι με όλα αυτά θα συμβούν τώρα, αλλά και στο μέλλον.
 Αυτή δεν είναι η τελευταία φορά που θα γίνουν περικοπές. Γιατί οι περικοπές θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια.
 
Δηλαδή τα καταβαλλόμενα προνοιακά επιδόματα θα διατηρηθούν μόνο για όσους είναι κοντά στο όριο της φτώχειας. Εχει εξεταστεί σενάριο να δίνονται μόνο σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
 
Στη συνέχεια θα υπάρξουν περικοπές πολλών ταχυτήτων, με το ύψος του επιδόματος να εξαρτάται από το εισόδημα. Για παράδειγμα οι μειώσεις μπορεί να φτάνουν ή και να ξεπερνούν το 50% για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ. Ουσιαστικά τα επιδόματα θα χωριστούν σε τρεις βασικές κατηγορίες:
 
1 Τα επιδόματα που δεν είναι ανταποδοτικά, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί εισφορές. Πρόκειται για τα λεγόμενα προνοιακά επιδόματα, στα οποία όπως αναφέρθηκε θα υπάρξουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή θα λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο το εισόδημα του δικαιούχου αλλά και η περιουσιακή του κατάσταση.
 
2 Τα επιδόματα που διασώζονται από τις περικοπές. Μέχρι τώρα έχει κλειδώσει η διατήρηση του επιδόματος ανεργίας και του ΕΚΑΣ. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ -που δίνεται σε χαμηλοσυνταξιούχους- υπάρχουν ήδη αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.
 
3 Τα επιδόματα που είναι ανταποδοτικά, δηλαδή οι ασφαλισμένοι έχουν καταβάλει εισφορές. Για τα συγκεκριμένα επιδόματα στόχος είναι να υπάρξει σύνδεση εισφορών και παροχών, δηλαδή το ποσό που παίρνει ο ασφαλισμένος να ανταποκρίνεται στα χρήματα που έχει πληρώσει.
 
Στόχος είναι να υπάρξουν και… συγχωνεύσεις επιδομάτων (ένα επίδομα ασθενείας, ένα οικογενειακό κ.ά.), για να μπει τέλος στον κατακερματισμό που υπάρχει. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως τo συνολικό κονδύλι για τα επιδόματα φτάνει τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ και πρέπει να εξοικονομηθούν δύο δισεκατομμύρια ευρώ.
 
Σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ έχει προτείνει τα επιδόματα να δίνονται μόνο στο 20% του πληθυσμού, που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Στην έκθεση χαρακτηριστικά προτείνονται:
 
Η διατήρηση μόνο ενός οικογενειακού επιδόματος που θα καταβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια.
 
Η αντικατάσταση των δεκάδων μορφών και τύπων επιδομάτων αναπηρίας – ανικανότητας με μόνο ένα επίδομα. Αυτό θα καταβάλλεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
 
Η καταβολή όλων των κοινωνικών παροχών-επιδομάτων με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
 
Η επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης της ανεργίας στα δύο χρόνια. Προτείνεται η κάλυψη ακόμη και όσων δεν έχουν τις προϋποθέσεις για αρχική εγγραφή στον ΟΑΕΔ κατόπιν ελέγχου του εισοδήματος.
 
Η καταβολή επιδόματος στέγασης (ενοικίου) με εισοδηματικά κριτήρια και εναλλακτικά για οικογένειες με τουλάχιστον ένα παιδί.
 
Την καταβολή των επιδομάτων με βάση τον προσωπικό ΑΜΚΑ του κάθε δικαιούχου.
 
Ποια είναι τα 88 προνοιακά επιδόματα που «κουρεύονται» ή καταργούνται
 
Σύνταξη γήρατος σε ανασφάλιστους (OΓA)
Σύνταξη γήρατος με Ν. 612/1977 (ETAA, OAEE, IKA-ETAM)
Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων
 Σύνταξη αναπηρίας από κοινή νόσο (OΓA)
Σύνταξη αναπηρίας από εργατικό ατύχημα ή κοινό ατύχημα (OΓA)
Επίδομα απόλυτης αναπηρίας (ETAA, OAEE, IKA-ETAM, Ταμεία τραπεζών ETE, ATE, Eλλάδος, TAΠ-OTETAΠ-ΔEH, ETAΠ-MME)
Επίδομα ασθενείας (Οίκος Ναύτου)
Επίδομα ασθενείας και εργατικού ατυχήματος (IKA-ETAM, OΓA, OAEE, ETAΠ-MME, ETAA, TAYTEKΩ)
Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης γήρατος λόγω τυφλότητας (OΓA)
Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης λόγω απόλυτης αναπηρίας στους δικαιούχους της βασικής σύνταξης (OΓA)
 Eξωιδρυματικό επίδομα (OΓA)
Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης λόγω απόλυτης αναπηρίας στους συνταξιούχους αναπηρίας (OΓA)
Σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας (OΓA)
Εξωιδρυματικό επίδομα των άλλων Ταμείων
 Επιδόματα ανικανότητας για άτομα που έχουν ολική ανικανότητα, μεγάλο ποσοστό διανοητικής ανικανότητας, ολική παρά-λυση, μεσογειακή αναιμία, AIDS, εξασθένηση ακοής, τυφλότητα, εγκεφαλική παράλυση, ασθένεια του Hansen (υπουργείο Υγείας)
Διατροφικό επίδομα στους νεφροπαθείς και τους μεταμοσχευμένους (υπουργείο Υγείας)
Επίδομα ανεργίας (OAEΔ)
Ειδικές επιδοτήσεις (OAEΔ)
Επιδόματα μακροχρόνια ανέργων (OAEΔ)
Εκτακτες οικονομικές ενισχύσεις (OAEΔ)
Ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης λόγω ανεργίας (OAEΔ)
Ειδικό βοήθημα μετά την τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων (OAEΔ)
Ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας (OAEΔ)
Επίδομα στράτευσης (OAEΔ)
Οικονομική ενίσχυση πολιτικών προσφύγων (OAEΔ)
Επίδομα νεοεισερχό-μενων (OAEΔ)
Επίδομα διαθεσιμότητας (OAEΔ)
Προστασία δικαιωμάτων εργαζομένων σε περίπτωση αφερεγγυότητας του εργοδότη (OAEΔ)
Ειδικό εποχικό βοήθημα (OAEΔ)
Ειδικό βοήθημα σε ηλικιωμένους ανέργους και ανέργους που παρακολουθούν επαγγε-λματικά εκπαιδευτικά προγράμματα (OAEΔ)
Βοήθημα για νέους επιστήμονες (OAEΔ)
Ειδικό εποχικό επίδομα για ηλικιωμένους (OAEΔ)
Επιδοτήσεις για παλιννοστούντες (υπουργείο Υγείας)
Ειδικό επίδομα για παιδιά πάνω από 16 ετών που μένουν σε ειδικά κέντρα (υπουργείο Υγείας)
Βοήθημα για παλιννοστούντες (υπουργείο Υγείας)
Επίδομα ανεργίας (οίκος Nαύτου – γραφείο εύρεσης ναυτικής εργασίας)
Οικονομική ενίσχυση σε κατηγορίες άνεργων ναυτικών λόγω εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα (οίκος Nαύτου)
Οικογενειακό επίδομα (OAEΔ)
Οικογενειακό επίδομα για δημοσίους υπαλλήλους (OAEΔ)
Πολυτεκνικό επίδομα (OΓA)
Επίδομα τρίτου τέκνου (OΓA)
Επίδομα τρίτεκνων οικογενειών (OΓA)
Οικογενειακό επίδομα συνταξιούχων (Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων)
Οικογενειακό επίδο-μα ναυτικών (ειδικός λογαριασμός EΛOEN)
Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (IKA-ETAM)
Επιδόματα μητρότη-τας – κυοφορίας – λοχείας (IKA-ETAM)
Επίδομα τοκετού (OAEE)
Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (ETAΠ-MME)
Επιδόματα μητρότητας – κυοφορίας – λοχείας (ETAΠ-MME)
Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (TAYTEKΩ)
Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (ETAA)
Επίδομα μητρότητας και τοκετού (OΓA)
Συμπληρωματικές παροχές μητρότητας και ειδικό επίδομα μητρότητας (OAEΔ)
Οικονομική ενίσχυση ανήλικων απροστάτευτων παιδιών (υπουργείο Υγείας)
Βοήθημα μητρότητας και στους ναυτικούς (Οίκος Nαύτου)
Βοήθημα τοκετού για τους ναυτικούς (Οίκος Nαύτου)
Επίδομα μητρότητας και τοκετού για τους δημοσίους υπαλλήλους (υπουργείο Οικονομικών – Ενιαία Αρχή Πληρωμών)
Οικονομική ενίσχυση οικογενειών χαμηλού εισοδήματος σε απομονωμένες περιοχές (Γενικό Λογιστήριο Κράτους)
Οικονομική ενίσχυση οικογενειών χαμηλού εισοδήματος με ανήλικα παιδιά (Γενικό Λογιστήριο Κράτους)
Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε οικονομικά αδύνατους (υπουργείο Υγείας)
Βοήθημα έκτακτης οικο-νο­μικής ενίσχυσης στους αστέγους (Τοπικές Αρχές)
Πρόγραμμα επιστροφής φόρου για οικογένειες που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μη προνομιούχες περιοχές (υπουργείο Οικονομικών)
Πρόγραμμα επιστροφής φόρου για οικογέ- νειες με παιδιά στην υποχρεωτική εκπαίδευση (υπ. Οικονομικών)
Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης φτωχών (Τοπικές Αρχές)
Βοήθημα για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών (υπ. Υγείας)
Πολλαπλό βοήθημα για ορφανά παιδιά (υπουργείο Υγείας και OΓA)
Βοήθημα (4 επιδόματα) σε ανάδοχες οικογένειες (υπ. Υγείας)
Βοήθημα ανασφάλιστων μητέρων (υπ. Υγείας)
Μόνιμη σύνταξη για μητέρες με 4 παιδιά και πάνω (OΓA)
Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας (υπ. Υγείας)
Βοήθημα για πλημμύρα (υπ. Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης)
Βοήθημα για πυρκαγιά (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
Βοήθημα για ανεμο-στρόβιλο (υπ. Υγείας)
Βοήθημα για χιονόπτωση (υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
Βοήθημα για κατολίσθηση (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
Βοήθημα για σεισμό (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
Βοήθημα στεγαστι-κής συνδρομής σε ηλικιωμένους ανασφάλι-στους (υπουργείο Υγείας)
Επιδότηση ενοικίου (OEK)
Επιδότηση επιτοκίου για παλαιά, πριν από το 2010, συμβόλαια (OEK)
Κληρώσεις κατοικιών (OEK)
Κοινωνικός Τουρισμός (OEE)
Προγράμματα εκδρομών (OEE)
Κουπόνια αγοράς βιβλίων (OEE)
Κουπόνια ψυχαγωγίας (OEE)
Σταθμοί ημερήσιας φροντίδας παιδιών (OEE)
Κέντρα εργαζόμενων νέων που, λόγω κρίσης, έχουν καταργηθεί (OEE)
Κέντρα για παιδιά με αναπηρίες (OEE)
Επιχορηγήσεις του Οργανισμού Εργατι-κής Εστίας σε συνδικαλι-στικές οργανώσεις
 
Συντάξεις: Περνούν από κόσκινο τις αναπηρικές
 
Εκστρατεία για την εξεύρεση των αναπηρικών συντάξεων-μαϊμού και των συνταξιούχων που φοροδιαφεύγουν είναι σε εξέλιξη μέσω του ΚΕΠΥΟ. Παράλληλα, θα μπει πλαφόν στις υψηλές συντάξεις, σε μία προσπάθεια να εξοικονομηθεί ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ και να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές.
 
Από τον έλεγχο των συνταξιούχων μέσω του ΚΕΠΥΟ εκτιμάται πως το όφελος για τα Tαμεία θα φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη με εντυπωσιακά αποτελέσματα στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) και μέχρι το τέλος του έτους θα επεκταθεί και στο ΙΚΑ.
 
Από τα πρώτα στοιχεία -που αφορούν το ΤΣΑΥ και το ΤΣΜΕΔΕ- προκύπτει πως ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων είχε παρατυπίες στις δηλώσεις σε σχέση με τα έσοδα. Ενδεικτικά αναφέρεται πως:
 
Στο ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) το 8,23% των ασφαλισμένων εντοπίστηκε να μην έχει υποβάλει καθόλου φορολογική δήλωση, το 3,77% δεν υπέβαλε δήλωση παρότι υποχρεούνταν εφόσον είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ. Μάλιστα το 11,7% των ασφαλισμένων δήλωσε μικρότερη σύνταξη από αυτήν που πραγματικά χορηγεί το Ταμείο.
 
Στο ταμείο των υγειονομικών (ΤΣΑΥ) το 5,5% των συνταξιούχων έχει λάβει ποσό σύνταξης άνω των 6.000 ευρώ και δεν έχει προβεί σε δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων. Ταυτόχρονα, ένα ποσοστό άνω του 12% δηλώνει ποσά μικρότερα των αναφερομένων που έχουν χορηγηθεί από το Ταμείο.
 
Το ποσοστό των δικαιούχων αναπηρικής σύνταξης διαμορφώνεται στο 9,8% στο ταμείο των μηχανικών και στο 11,3% στον φορέα των υγειονομικών. Ωστόσο ο μέσος όρος στο σύνολο των Ταμείων είναι 7,7% και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν έλεγχοι.
 
Οσον αφορά το πλαφόν, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να μπει στα 2.400 ευρώ και να αφορά το σύνολο των συντάξεων (κύριες, επικουρικές, παράλληλη ασφάλιση). Ωστόσο εξετάζονται και εναλλακτικά σενάρια και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή όσων παίρνουν υψηλές συντάξεις.
 
Από το μέτρο εκτιμάται πως θα επηρεαστούν 150.000 συνταξιούχοι που καλύπτονται από τα λεγόμενα «ευγενή» Ταμεία. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τραπεζικούς υπαλλήλους, γιατρούς, πανεπιστημιακούς, νομικούς και μηχανικούς.
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
 kokkaliari@pegasus.gr
 
ethnos.gr